Skruszacz do mięsa HOME
towar niedostępny
Opis
PROMOCJA !
WERSJA HOME, aż 17 ostrzy.
Używaj zamiast tłuczka, nacinaj mięso zachowując jego soczystość !
Spraw, aby mięso w pełni przyjęło przyprawy czy marynatę !
Klasyczne zbijanie mięsa powoduje miażdżenie struktury i wypływ soków naturalnych z mięsa.
Przyrządzenie mięsa przy pomocy oferowanego siekacza to naturalna, nowoczesna i najskuteczniejsza technologia zmiękczania oraz polepszania jakości i smaku mięsa “bez użycia chemikaliów”, polega na dokonywaniu cienkich nacięć w mięsie przy użyciu specjalnie skonstruowanych blisko siebie osadzonych noży, które przecinają tkankę łączną, czyli “włókna i ścięgna w mięsie”.
Dzięki temu : – mięso staje się soczyste, miękkie i delikatne – czas marynowania mięsa skraca się czterokrotnie – sok naturalny zawarty w mięsie nie wypływa – mięso o wiele mniej się kurczy – czas grillowania lub pieczenia skracamy prawie o połowę – dodatkowo, jeśli kawałek mięsa na początku posypiemy przyprawami i np. siekanym czosnkiem, to przy obróbce przyprawy te dzięki ostrzom urządzenia zostaną wprowadzone w głąb mięsa a mięso staje się miękkie, soczyste i aromatyczne – gdy chcemy płaszczyć mięso do dowolnej grubości np. kotlety, bitki itp. Należy stopką uderzać o powierzchnię mięsa a dzięki odpowiednio dobranym sprężynom wyciskanie soków naturalnych z mięsa jest maksymalnie zminimalizowane
Należy przechowywać poza zasięgiem dzieci.
Produkt POLSKI, – Atest Państwowego Zakładu Higieny, wykonany z najwyzszej jakości materiałów. Opatentowany zarówno w UE jak i USA.
Nagrodzony Złotym Medalem “GASTRO-TECH 2008” MT Kielce
WYMIARY:
• szerokość 15 cm.
• wysokość 10 cm.
• ostrza 4,5cm
• waga brutto: 250g
DOŻYWOTNIA GWARANCJA NA WADY PRODUKCYJNE I MATERIAŁOWE